Zvláštní jízdy

Mikulášský parní vlak vyjel v neděli 6. prosince z Liberce do Řasnice, kde byl připraven informační stánek Spolku FOD i s občerstvením.

Parním vlakem s Mikulášem

parní vlakAkci upořádala Společnost železniční výtopna Jaroměř a ČD KCOD Liberec za přispění řady měst a dalších sponzorů.

V čele vlaku se objevila parní lokomotiva řady 423.0, nazývaná pro svůj výkon také „velký bejček“, která na zdejších tratích jezdila v dobách před motorizací provozu.

Stejně jako u zvláštních vlaků ke 150 letům trati Liberec–Žitava zajistil i zde Spolek FOD odborného zaměstnance pro jízdu vlaku v trase Frýdlant–Řasnice, kde je tzv. zjednodušená doprava dle předpisu D3.

(několik obrázků z akce)fotogalerie...

Kromě toho byl v Řasnici otevřen malý informační stánek Spolku s materiály z historie provozu bývalých Frýdlantských okresních drah, které tuto trať spolu s bílopotockou a úzkou Heřmaničkou vybudovaly a provozovaly.

Kupodivu nejvíce zájmu na stánku poutalo skromné občerstvení, jehož obsluha vzhledem k sychravému počasí a nepříjemnému větru promtně nabízela především teplé nápoje.

zpět...

.

© 2009 spolek Frýdlantské okresní dráhy